Ağ Erişim Kontrolü (Network Access Control – NAC)

bt-surec-kategori-basliklari

2017 yılında yapılan bir araştılama göre 1990 yılından 2015 yılına kadar bir birine bağlı 5 milyar cihaz bulunmuştur. IoT cihazları ve aynı zamanda BYOD (kişisel taşınabilir cihazlar) ve gelişen trendler nedeli ile bu rakam 2020 yılı sonunda 30 milyardan fazla olacağı tahmin edilmektedir ve cihazların büyük bir çoğunluğunun ajanlar (antivürüs vb) bazlı güvenlik yöntemleri ile kontrol edilemeyeceği öngörülmektedir.

Güvenli Bulut İşlemleri

Özel bulut yapısı veya global bulut ortamlarında aktif olan tüm cihazların BT Yönetisici taradından kontrolü sağlanır. Sanal ortamlar ve Fiziksel sunucular anlık olarak Şirket güvenlik ve politika uygunluğu taraması yapılarak güvenli tutulur. 

Uç-nokta Güvenlik Regülasyonu ve Uyumluluğu

Cihazları isterseniz ağ içerisinde veya ağ dışında kontrol altına alabilir. Şirket politikalarına uymayan yapıdaki yazılımların yüklü olduğu, indirmeye çalışan veya şirket kurallarının haricinde konfigürasyonun değiştirmek isteyen kullanıcıları otomatik olarak uyarır. 

Kişisel Cihazların Güvenliği (Bring Your Own Device – BYOD)

Şirket çalışanlarının kendi yanlarında taşıdıkları ve şirket kaynaklarına erişim imkanları olan Telefon, Tablet, Notebook gibi kişisel cihazlar üzerinde ajan korumlandırılmamış bir şekilde görüntülenir, ilgili cihazların virüs taramaları yapılarak şirket yerel kaynaklarına BT Yöneticisi tarafından kontrollü bir şekilde sağlanır. 

Misafir Yetkilendirmesi

Yerel ağ’a bağlanmak isteyen misafirler, müşteirler veya iş ortakları için belirlenen politikalar doğrultusunda otomatik olarak yetkilendirme yaparak güvenli olup olmadıklarını test eder, ilgili ağa bağlanmasına izin verir. 

Ağ Erişim Kontrolü (Network Access Control – NAC)

Yerel ağ’a bağlanmak isteyen tüm cihazlarda, kullanıcılarda veya işletim sistemlerinde gerçek zamanlı tarama yaparak her noktanın görünür olmasını sağlar. Cihazları, kullanıcıları ve BT Uzmanlarını olası tüm saldırı denemelerinin başlamadan uyarı, engelleme veya kısıtlama potikaları uyarak cihazları ilgili sanal ağ yapısına dahil eder.

Nesnelerin Interneti (Internet of Things – IoT)

Üzerinde ajan konumlandırılmamış tüm cihazları bulur. Bu durumda bulunan kullanıcılar, cihazlar ve üzerinde yüklü olan işletim sistemlerindeki profil yapılarına göre sınıflandırarak tarama sonrasında otomaik olarak ilgili sanal yerel ağa  (VLAN’a) atamasını yapar.